You are currently viewing יום הספגטי הבינלאומי

יום הספגטי הבינלאומי

יום הספגטי הבינלאומי

אחת המנות האהובות בעולם, ספגטי הוא יותר מראוי ליום קטן משלו. ומכיוון שזה גם פשוט וגם טעים, ספגטי הוא המנה המושלמת להכנה כדי להוציא את השף הפנימי שלך, גם אם אין לך כל כך הרבה ניסיון בבישול!

יום הספגטי הבינלאומי

זמנים טובים

התענגו על המנות האיטלקיות האהובות עליכם מקרבונרה ועד קציצות, הירשמו לשיעור הכנת פסטה או צפו במערבון ספגטי מרגש.

קצת היסטוריה

אנשים רבים לא יודעים שההתייחסות ההיסטורית הראשונה לאטריות מבושלות מעידה על כך שהערבים המציאו את המנה לפני אלפי שנים, הרבה לפני שהוא הפך למרכיב בסיסי במטבח האיטלקי.

מה שמדהים במיוחד בזה הוא שרשומות היסטוריות מתייחסות למעשה לאטריות מיובשות שנרכשות מרוכל רחוב, מה שאומר שפסטה נמכרת בחנויות לפחות מאז המאה החמישית לספירה! כמובן שכיום אנחנו מקשרים בין הפסטה לאיטלקים, שחוללו מהפכה במנה והמציאו מגוון רחב של צורות פסטה.

הפסטה המערבית הראשונה הייתה כנראה צורות ארוכות ודקות שנעשו בסיציליה בסביבות המאה ה-12; עד היום, ספגטי הוא סוג הפסטה העגול הנפוץ ביותר ובאיטלקית, "ספגטי" פירושו "קווים קטנים". עם זאת, הפופולריות של הפסטה התפשטה על פני כל מדינת איטליה רק לאחר הקמת מפעלי פסטה במאה ה-19, מה שמקצר משמעותית את הזמן הדרוש להכנת מנות כמו ספגטי ומאפשר ייצור המוני של פסטה לשוק האיטלקי.

הזרם הקבוע של המהגרים האיטלקים לארצות הברית הביא עמו מאכלים איטלקיים מסורתיים, וספגטי הוצע במסעדות כבר במאה ה-19. ספגטי זכה אז לפופולריות בכל העולם, עם ונצואלה, תוניסיה ויוון חלק מצרכני הפסטה הגדולים ביותר, לצד איטליה וארצות הברית. ארה"ב, למשל, תצרוך יותר משני מיליון וחצי טונות של פסטה במהלך שנה, חלק ניכר ממנה יהיה ספגטי!

כתיבת תגובה

יום הספגטי הבינלאומי

יום הספגטי הבינלאומי

אחת המנות האהובות בעולם, ספגטי הוא יותר מראוי ליום קטן משלו. ומכיוון שזה גם פשוט וגם טעים, ספגטי הוא המנה המושלמת להכנה כדי להוציא את השף הפנימי שלך, גם אם אין לך כל כך הרבה ניסיון בבישול!

זמנים טובים

התענגו על המנות האיטלקיות האהובות עליכם מקרבונרה ועד קציצות, הירשמו לשיעור הכנת פסטה או צפו במערבון ספגטי מרגש.

קצת היסטוריה

אנשים רבים לא יודעים שההתייחסות ההיסטורית הראשונה לאטריות מבושלות מעידה על כך שהערבים המציאו את המנה לפני אלפי שנים, הרבה לפני שהוא הפך למרכיב בסיסי במטבח האיטלקי.

מה שמדהים במיוחד בזה הוא שרשומות היסטוריות מתייחסות למעשה לאטריות מיובשות שנרכשות מרוכל רחוב, מה שאומר שפסטה נמכרת בחנויות לפחות מאז המאה החמישית לספירה! כמובן שכיום אנחנו מקשרים בין הפסטה לאיטלקים, שחוללו מהפכה במנה והמציאו מגוון רחב של צורות פסטה.

הפסטה המערבית הראשונה הייתה כנראה צורות ארוכות ודקות שנעשו בסיציליה בסביבות המאה ה-12; עד היום, ספגטי הוא סוג הפסטה העגול הנפוץ ביותר ובאיטלקית, "ספגטי" פירושו "קווים קטנים". עם זאת, הפופולריות של הפסטה התפשטה על פני כל מדינת איטליה רק לאחר הקמת מפעלי פסטה במאה ה-19, מה שמקצר משמעותית את הזמן הדרוש להכנת מנות כמו ספגטי ומאפשר ייצור המוני של פסטה לשוק האיטלקי.

הזרם הקבוע של המהגרים האיטלקים לארצות הברית הביא עמו מאכלים איטלקיים מסורתיים, וספגטי הוצע במסעדות כבר במאה ה-19. ספגטי זכה אז לפופולריות בכל העולם, עם ונצואלה, תוניסיה ויוון חלק מצרכני הפסטה הגדולים ביותר, לצד איטליה וארצות הברית. ארה"ב, למשל, תצרוך יותר משני מיליון וחצי טונות של פסטה במהלך שנה, חלק ניכר ממנה יהיה ספגטי!